Alesia, 10 ani

Ap. 53

Mi s-a schimbat programul cu totul pentru că nu mai merg la scoala. Acum facem ore online. Intrăm pe Zoom în fiecare zi de dimineață și tot acolo primim teme. E foarte interesant că poți să scrii tema direct pe laptop și să o trimiți imediat, fără să mai trebuiască sa copiezi enunțul în caiet. Cel mai dor mi-e să mă întâlnesc cu prietenii la scoală și să ne jucăm în pauze, să povestim fără să se blocheze internetul. E bine și că nu mă mai trezesc atât de devreme și pot să mai dorm puțin, să mă ridic din pat și să fiu direct cu colegii. Vinerea începem chiar de la 10:30.
Mi-e dor sa merg la balet și la gimnastică, chiar dacă doamna ne trimite filmulețe pe grupul de Whatsapp și noi trebuie să facem după ea. Acolo sunt mai multe lucruri cu care putem să ne antrenăm, plus că mai e și ea care ne corectează când greșim.
În rest, am făcut desene, am exersat să desenez fețe de oameni pentru că nu îmi ieșeau niciodată și am avut mare bătaie de cap cu ochii.
M-am jucat pe laptop în online cu Rebeca, prietena mea cea mai bună jocuri în care ai anumite hobby-uri, Adopt me la care trebuie să adopți animale și să ai grijă de ele, dar și Crazy Bakery unde primești comenzi și trebuie să le livrezi pentru clienți. Cel mai mult am vândut milk shake-uri și cookies.
M-am jucat cu papagalii mei, Kuky și Niki (Kuky e fata și Niki e băiat), care s-au obisnuit mult mai bine cu mine și chiar mă lasă să îi iau în mână și să le dau de mâncare, poate și pentru că am stat mai mult cu ei în ultima vreme.
Țin minte că într-o zi am făcut biscuiți cu mama și am pus și ciocolată. Mi-a plăcut așa de mult și a durat cam o oră. Eu am facut aluatul și mama l-a bătut, apoi eu am decupat în formă de steluțe și cercuri. Am făcut și filmulețe cu telefonul când pregăteam biscuiții, dar vasele au rămas tot la mama.
Cu bunicii nu m-am mai întâlnit de când a început statul acasă. Am vorbit cu ei doar cu video pe Whatsapp de dimineață până seara.

#inauntru